Lacazette presudio West Bromwichu, Kolašinac na nivou
Foto: EPA

Rutinska pobjeda Arsenala na Emiratesu

Lacazette presudio West Bromwichu, Kolašinac na nivou

U posljednjoj utakmici 6. kola Premier lige, Arsenal je na svom terenu savladao WBA sa 2:0 u susretu koji je obilježio dvostruki strijelac Alexandre Lacazette.

U startnih 11 Topnika su večeras prvi put zajedno zaigrali Lacazette i Sanchez, a tu je naravno bio i naš Sead Kolašinac, koji je na terenu proveo svih 90 minuta uz veoma dobru i sigurnu igru.

WBA je imao prvu veliku priliku na utakmici. Igrao se deveti minut kada je Jay Rodriguez pogodio stativu. U 20. minuti, domaći su došli u prednost i to nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Sanchez. Lopta se odbila od prečku, a na pravom mjestu je bio Alexandre Lacazette koji je glavom pogodio za 1:0.

Gosti su bili veoma opasni u prvih 45 minuta, a malo je nedostajalo da u 38. minuti stignu do poravnanja. Krychowiak je šutirao u okvir gola Arsenala, ali je sa Monreal sa gol linije fantastično intervenisao i izbio loptu u korner.

U nastavku su Topnici zaigrali bolje i u nekoliko navrata su pružili zaista dopadljiv fudbal. Nagrada za dobru igru došla je u 67. minuti, kada je Lacazette sa bijele tačke zabio za konačnih 2:0. Francuskom napadaču je to bio četvrti gol u ovoj sezoni Premier lige kojim se pridružio vodećim strijelcima lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice, Arsenal je imao još nekoliko prilika da stigne i do ubjedljivije pobjede ali se rezultat nije mijenjao.

Arsenalu je ovo bila treća pobjeda u novoj sezoni i sada ekipa Arsenea Wengera zauzima sedmo mjesto sa deset bodova. WBA je 12. sa dva boda manje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti