Lacazette srušio Alkmaar, Šahtar bolji od Celte

Evropska liga, 1/16 finala

Lacazette srušio Alkmaar, Šahtar bolji od Celte

Fudbaleri Lyona pobijedili su večeras na gostujućem terenu AZ Alkmaar sa 4:1 u prvom meču šesnaestine finala Evropa lige. 

Lyon je poveo u 26. minuti pogotkom Tousarta nakon asistencije Fekira. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela meča bilo je već 2:0 za goste, a strijelac je ovog puta bio Lacazette.

Napadač Lyona je drugi gol na meču postigao u 57. minuti i povećao je Lyonovu prednost na 3:0. Počasni gol za domaće sa bijele tačke postigao je Jahanbakhsh u 68. minuti meča. Konačan rezultat 4:1 postavio je Aouar u šestoj minuti sudijske nadoknade. Iako postoji i revanš, Lyon je vjerovatno već jednom nogom prošao u osminu finala.

Bilo je zanimljivo i u Giurgiuju gdje je domaća Astra dočekala ekipu Genka, a rezultat je bio 2:2. Naš reprezentativac Tino Sven Sušić nije bio u konkurenciji za ovaj meč kada je u pitanju gostujuća ekipa. 

Šahtar je ostvario veoma bitnu pobjedu u gostima kod Celte Vigo sa 1:0. Strijelac jedinog gola na meču bio je Blanco Leschuk u 27. minuti. Veoma dobar rezultat ostvarila je i ekipa Rostova koja je slavila kući protiv Sparte iz Praga sa visokih 4:0.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi