Lacazette ušao u historiju Lyona

Napadač postigao prv gol na novom stadionu Lyona

Lacazette ušao u historiju Lyona

E. Čaušević

Fudbaleri Lyona igraju protiv Troyesa u okviru 20. kola francuske Lique 1.

Lyon danas igra prvi put na novom stadionu Stade des Lumieres koji zaista izgleda fascinantno. Na ovom stadionu igrat će se utakmice Evropskog prvenstva narednog ljeta.

Domaća ekipa nakon prvog poluvremena vodi sa 1:0, a historijski gol postigao je Alexandre Lacazette. Napadač Lyona je tako ušao u historiju kluba jer je bio strijelac prvog gola na novom stadionu Lyona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lacazette se nalazi na meti Newcastlea, ali je iznenadio čelnike kluba odbijanjem ovog transfera. Lyon je bio prihvatio ponudu engleskog kluba od 23 miliona funti, ali je Lacazette odbio mogućnost prelaska u Newcastle.


Alexandre Lacazette Goal - Lyon 1-0 Troyes - 09... by LiG2Fr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti