Lahm na oproštaju dobio bizaran poklon od Bayerna
Foto: EPA

Navijači nisu prvo znali šta je poenta

Lahm na oproštaju dobio bizaran poklon od Bayerna

E. Čaušević

Njemački fudbaler Phillip Lahm jučer je odigrao svoju posljednju utakmicu jer je odlučio otići u penziju na kraju ove sezone.

Na prepunoj Allianz Areni Bayern je jučer igrao protiv Freiburga, a ova utakmica bila je veoma emotivna za domaće navijače. Iako su Bavarci slavili novu titulu prvaka Njemačke u centru pažnje bili su Lahm i Xabi Alonso koji su odlučili okačiti svoje kopačke o klin.

Međutim, ono što je navijačima "zapalo za oko" jeste poklon koji su čelnici kluba odlučili dati Lahmu. Oni su mu poklonili set palica za golf s njegovim imenom. Mnogima je ovaj poklon bizaran, ali otkriva zaista sjajan potez čelnika njemačkog velikana.

"Lahm je jedan od najboljih igrača Bayerna u posljednjih desetak godina. Na terenu i van njega je bio pravi kapiten i primjer za sve. Ovaj poklon treba pokazati da pripada među istinskim legendama kluba. Želimo se zahvaliti Lahmu na svemu što je dao za Bayern", rekao je Karl-Heinz Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi