Lahm: Ne bi bilo fer da Neuer ne dobije Zlatnu loptu
Foto: EPA

Borba za Zlatnu loptu

Lahm: Ne bi bilo fer da Neuer ne dobije Zlatnu loptu

E. Škorić

Odbrambeni igrač Bayerna Philipp Lahm vjeruje da ne bi bilo pošteno ako njegov suigrač Manuel Neuer ne bi dobio Zlatnu loptu.

Lahm smatra da je Neuer zaslužio nagradu zbog sjajnih izdanja u 2014. godini i vjeruje da je Arjen Robben također zaslužio da u budućnosti bude vlasnik ove prestižne nagrade.

“Robben se dosta promijenio i više nije simbol sebičnosti”, kazao je Lahm, osvrnuvši se na Zlatnu loptu koju će dobiti Neuer, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.

“Bilo bi nepravedno ako Neuer ne dobije Zlatnu loptu. Volio bih da ovu nagradu dobije njemački igrač, ali ne možete biti previše subjektivni. Ronaldo također zaslužuje ovu nagradu”, dodao je sjajni defanzivac.

Neuer je u posljednjih godinu dana osvojio Svjetsko prvenstvo s Njemačkom, a Ronaldo je osvojio Ligu prvaka i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo s Realom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.