Lahm priznao: Bio sam blizu prelaska u Primeru

Trebao preći u Barcelonu

Lahm priznao: Bio sam blizu prelaska u Primeru

Njemački fudbaler i član Bayerna iz Minhena Philipp Lahm jedan je od najboljih bočnih fudbalera na svijetu.

Lahm je imao veoma zanimljiv intervju sa Jamiejem Carragherom za Daily Mail u kojem je priznao da je bio jako blizu prelaska u Barcelonu.

"Frank Rijkaard je tada još uvijek bio trener Barcelone, ali da sam otišao tamo trener bi mi bio Guardiola. Bio je to prvi i posljednji put da sam pomislio 'šta ako?'. Bio sam jako blizu odlaska", rekao je Lahm i nastavio:

"Došao sam ovdje kada mi je bilo samo 12. godina. Uvijek sam mislio šta će se desiti ako odem iz Bayerna, a oni osvoje Ligu šampiona. Nisam želio to da doživim i ostao sam sa svojim saigračima. Zajedno smo rasli i uspjeli smo da osvojimo Ligu šampiona. Bio je to moj primarni cilj".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je Lahm sa Bayernom titulu prvaka Evrope osvojio 2013. godine nakon pobjede protiv Borussije Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi