Lako je pogoditi ko je Oscara nagovorio da ode u Kinu

Njegov sunarodnjak

Lako je pogoditi ko je Oscara nagovorio da ode u Kinu

Vezni fudbaler iz Brazila Oscar napustio je ovog januara redove ekipe Chelseaja i prešao je u kinesku ligu, tačnije u ekipu Šangaja.

Chelsea je za njega inkasirao čak 60 miliona eura, a inostrani mediji prenose da će Brazilac u Kini biti plaćeniji čak i od dva najbolja fudbalera svijeta Ronalda i Messija.

Ipak, manje je poznata priča kako se Oscar na kraju odlučio na ovaj potez. Naime, on trenutno dijeli svlačionicu sa svojim sunarodnjakom Hulkom, a upravo ga je Hulk i nagovorio na ovaj potez.

Oscar se njemu obratio kada je bio u dilemi šta da učini, a Hulk ga je savjetovao da je dolazak u Kinu pravi potez.

"Razgovarao sam sa Oscarom prije nego što je odlučio da dođe. Rekao sam mu da je Šangaj prelijep grad, klub je fantastičan i postat ćemo još bolji u narednim godinama. Također sam mu rekao da su moji saigrači veoma prijateljski nastrojeni što utiče da se osjećam veoma prijatno. Nakon što je čuo šta sam mu rekao, došao je", rekao je Hulk.

Podsjetimo da se Oscar već upisao u listu strijelaca i to u debiju za novi klub. Bilo je to u prijateljskom meču protiv Al-Batina iz Saudijske Arabije, a Šangaj je na kraju slavio sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi