"Lampard je s 23 bio muškarac, a igrači su sada derišta"
FOTO: EPA

Mourinho o današnjem fudbalu

"Lampard je s 23 bio muškarac, a igrači su sada derišta"

Portugalski trener Jose Mourinho smatra da su današnjim fudbalerima nedostaje zrelosti. 

Kako bi ostvario uspjeh "The Special One" mora da se prilagodi zahtjevima koje nose neka nova vremena i zbog toga nema dlake na jeziku. U razgovoru za inostrane medije se obrušio na pristup igri modernih fudbalera usporedivši ih s pristupom Franka Lamparda kojeg je u prošlosti trenirao u Chelseaju.

"Moram još da se naviknem na ovaj svijet, na ono što su mladi danas. Teško mi je da razumijem razliku između rada sa profesionalcem poput Lamparda, koji je sa 23 godine već bio pravi muškarac fokusiran isključivo na trening i fudbal, i ovih 'novih' koji su s isto toliko godina još obični klinci", izjavio je Mourinho u svom stilu i potom dodao:

"To su sve dječaci, a ne muškarci. Zapravo, derišta koja su okružena nekim stvarima koja meni nikako ne pomažu u radu, a ni njima u životu."

Svjestan je Mourinho da se mora prilagoditi na to sve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prije 10 godina u svlačionici nijedan igrač nije imao telefon. Sad to, kao trener, morate da prihvatite. Ako se pobunite, dolazi do sukoba sa igračem. Da li možete da ga zaustavite da uradi nešto glupo na društvenim mrežama? Nema šanse", istakao je trener Manchester Uniteda. 

Istakao je potom Mourinho da nije sve tako crno i da je ključ uspjeha i liderstva u razumijevanju s igračima s kojima radite. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi