Lampard: Lukaku bi bio savršena opcija za Chelsea
Foto: EPA

Lampard se izjasnio

Lampard: Lukaku bi bio savršena opcija za Chelsea

S. Bošković

Legenda Chelseaja Frank Lampard smatra da bi Romelu Lukaku bio savršena opcija za njegov bivši tim. 

Dvadesetčetverogodišnji fudbaler ovog ljeta želi da napusti Everton, nakon što je u tom timu proveo četiri sezone. 

Belgijanac je već branio boje Plavaca, a sa Stamford Bridgea je otišao 2014. godine. Ranije ovog mjeseca Lukaku je izjavio da je već dogovorio transfer s jednim timom iz engleske Premier lige, no odbio je reći ime. 

"Igrao sam s Lukakuom, no tad je on bio mlad i nije dobio pravu priliku u timu. Od odlaska je postao mnogo bolji igrač, te bi se u današnji Chelsea sjajno uklopio", rekao je Lampard, te dodao: 

"On je sjajan napadač. Dokazao se igrajući za Everton i znam da će Chelsea tražiti napadača poput Diega Coste koji je fizički jak i može postići 20 golova u sezoni", zaključio je Lampard. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je odigrao za Chelsea samo deset utakmica nakon što je stigao iz Anderlechta 2011. godine, dok je za Everton nastupio 166 puta, te postigao 87 golova. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi