Lanssensen: BiH je naša crna ovca
Foto: T. Hebib

Belgijski novinar za SportSport.ba

Lanssensen: BiH je naša crna ovca

S. Bošković

Večeras je u Plavom salon za vrijeme press konferencija Bosne i Hercegovine i Belgije pred sutrašnji meč kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo bilo preko 20 ekipa iz različitih belgijskih medija. 

I belgijski novinari, kao selektor i igrači govore da će Belgija sutra, unatoč tome što je izborila odlazak u Rusiju, ići na pobjedu i samo pobjedu. 

Za vrijeme boravka u Plavom salonu SportSport.ba razgovarao je s Rudyjem Lanssensenom, novinarom VTM-a, najvećom televizijom na sjeveru Belgije, odnosno iz Flandrije. 

"Mislim da ćemo igrati u sličnom sastavu protiv Grčke, koji je bio Courtois na golu, Alderweireld, Vermeelen, Vertonghen, Meunier, Fellaini, Dembele, Carrasco, De Bruyne, Mertens i Lukaku. Kompany neće igrati i njega će najvjerovatnije zamijeniti Vermaleen, dok će umjesto Fellainija igrati Hazard, a Lukakua će mijenjati Michy Batshuayi", govori Lanssensen. 

Svi u BiH se nadaju da će Belgija sutra igrati nešto opuštenije i da će BiH lakše doći do zlata vrijedne pobjede. 

"Ne, ne. Belgija će sutra dati sve od sebe. Reprezentacija u zadnje vrijeme igra nešto lošije i igrači svima žele dokazati da mogu igrati pod pritiskom, kojeg će sutra sigurno biti, ali i žele da pokažu da je u reprezentaciji sve u najboljem redu". 

Grbavica će sutra biti puna do posljednjeg mjesta, da li Vas je strah atmosfere?

"Strahujemo od atmosfere, ali to može biti i prednost jer smo se već kvalificirali i možemo donekle igrati opuštenije s obzirom na to da neće biti velika katastrofa ako izgubimo ili odigramo neriješeno", govori Lanssensen, te otkriva da se svi najviše pribojavaju napadača i kapitena BiH, Edina Džeke:

"Najviše strahujemo od Džeke, pogotovo jer nikad nismo pobijedili ovdje. Dva puta smo izgubili, te dva puta odigrali neriješeno. Bosna je naša crna ovca. Želimo da pobijedimo, ali nisam siguran da će se to ovdje desiti".

Sretni su Belgijanci jer sutra zbog povrede na teren neće istrčati Miralem Pjanić, ali su također i iznenađeni s tim što je Bosna i Hercegovina u ovoj situaciji. 

"Pa da, nedostatak Pjanića je velika prednost za nas. No, moram da budem iskren nisam očekivao da će Bosna i Hercegovina biti u poziciji da se u zadnjem kolu bori za drugo mjesto u grupi".

Za kraj Lanssensen dodaje da Bosna i Hercegovina ima dovoljno dobar tim da se bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo kroz baraž.

"Tim je dovoljno dobar, ali sve ovisi o ždrijebu. Belgija se par puta na velika takmičenja plasirala upravo kroz baraž, ali tad je bilo dosta sreće u ždrijebu", zaključio je Rudy Lanssensen na kraju razgovora za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi