Lanus posljednji polufinalista Cope Libertarodes

Bolji od San Lorenza

Lanus posljednji polufinalista Cope Libertarodes

Teme:

Ekipa Lanusa izborila je plasman u polufinale Cope Libertadores nakon što je u argentinskom okršaju nakon jedanaesteraca bila bolja od San Lorenza.

Lanus je San Lorenzo savladao rezultatom 2:0, a s obzirom da je u prvoj utakmici izgubio identičnim rezultatom, morali su se igrati produžeci a kasnije i penali.

Domaći tim je u ranoj fazi utakmice anulirao zaostatak iz prvog meča. Sand je u 11. minuti pogodio za 1:0, da bi samo pet minuta kasnije Pasquini zabio za 2:0 i u tim trenucima se činilo da će na stadionu Ciudad biti viđena prava golijada.

Međutim, do kraja regularnog dijela utakmice nije bilo pogodaka baš kao ni nakon 30 dodatnih minuta, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. U toj situaciji se bolje snašao Lanus, koji je rezultatom 4:3 prošao u polufinale.

Lanus će u polufinalu Cope Libertadores igrati protiv River Platea, dok drugi par čine Gremio i Barcelona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi