Laporta: Ako želimo da Messi ostane, Bartomeu mora otići

Oglasio se bivši predsjednik Barce

Laporta: Ako želimo da Messi ostane, Bartomeu mora otići

E. Čaušević

Barcelona trenutno igra na domaćem terenu protiv Betisa u okviru prvog kola španske La Lige

Klub s Nou Campa se na početku nove sezone ne nalazi baš u najboljoj situaciji jer je čelnici kluba još uvijek nisu uspjeli da dovedu zvučna pojačanja nakon odlaska Neymara. Koliko Barci fale novi igrači najbolje se vidjelo u utakmicama Superkupa protiv Real Madrida.

U španskim medijima prije nekoliko dana pojavila se informacija da Lionel Messi još uvijek nije produžio svoj ugovor iako su iz kluba prije nekoliko sedmica objavili suprotno. Navijači su se okrenuli protiv uprave, a prvi na meti je predsjednik Josep Maria Bartomeu. 

Poznato je da već nekoliko sedmica traje i kampanja navijača na društevnim mrežama koji žele da Bartomeu napusti klub. Čovjek koji to najviše želi je nekadašnji predsjednik Barce Joan Laporta. On se oglasio na Twitteru nakon navoda da bi Messi mogao završiti u Manchester Cityju koji želi aktivirati otkupnu klauzulu od 300 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ukoliko želimo da Messi ostane u Barceloni onda moramo natjerati Bartomeua da odmah podnese ostavku", poručio je Laporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi