Lars Lagerback novi selektor Norveške

Novi angažman

Lars Lagerback novi selektor Norveške

Iskusni švedski stručnjak Lars Lagerback imenovan je za novog selektora Norveške.

Ovaj 68-godišnjak je potpisao ugovor do kraja 2019. godine i ovo će mu biti četvrta reprezentacija koju će voditi sa klupe.

Lagerbacka najviše pamtimo po tome što je prošle godine sa reprezentacijom Islanda senzacionalno došao do četvrtfinala Evropskog prvenstva, a u prošlosti je vodio Švedsku i Nigeriju.

Šveđanin će na klupi Norveške debitovati 26. marta kada je na rasporedu meč protiv Sjeverne Irske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Norveška se u kvalifikacijama nalazi tek na petom mjestu sa svega tri boda iz četiri utakmice, a u grupi C su još Njemačka, Sjeverna Irska, Azerbejdžan, Češka Republika i San Marino.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi