Laurent Blanc prvi kandidat za selektora SAD-a
Foto: EPA

Nakon kraha u kvalifikacijama

Laurent Blanc prvi kandidat za selektora SAD-a

Fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država doživjela je debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a veliki neuspjeh najskuplje je platio Bruce Arena.

Dosadašnji selektor SAD-a dobio je otkaz, pa su Amerikanci već krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Prema pisanju France Footballa, ali i brojnih američkih medija, prvi kandidat za novog selektora je Laurent Blanc, nekadašnji selektor Francuske i trener PSG-a.

Otkako se prošlog ljeta rastao sa PSG-om, Blanc je bez posla a i sam ističe da je možda došlo vrijeme za novi izazov.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Vidjet ćemo, svakako ću saslušati njihovu ponudu. Možda je vrijeme za novi izazov, da preuzmem neku reprezentaciju", rekao je Laurent Blanc.

Podsjetimo, SAD je u ludoj završnici kvalifikacija za Mundijal u CONCACAF zoni ostao bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, što je prava sportska sramota za najmoćniju zemlju svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi