Lazar Marković službeno u Fenerbacheu
Foto:EPA

Nije se uspio nametnuti Rodgersu

Lazar Marković službeno u Fenerbacheu

S. Bošković

Liverpool je potvrdio da je njihov krilni igrač, Lazar Marković, otišao u Fenerbache na jednogodišnju posudbu, bez mogućnosti otkupa.

Dvadesetjednogodišnji fudbaler povezivao se proteklih par dana s turskim gigantom, a sad je napokon i transfer završen.

Lazar Marković na Anfield je stigao prošle godine, iz Benfice za 20 miliona funti, ali nije imao veliki utjecaj na igru Redsa. Sada se Marković nada, ali i Rodgers, da će u Turskoj dobiti više prostora za igru, te pokazati da je vrijedan igranja u Liverpoolu. U 34 utakmice prošle sezone, u svim takmičenjima, postigao je tri gola, te je upisao i jednu asistenciju.

Marković je karijeru počeo u Partizanu, gdje je pružao sjajne partije koje su ga 2013. godine odvele u Benficu. U Portugalu je proveo samo jednu sezonu, u kojoj je igrao sjajno, te je tako došao na radar najvećih europskih klubova. Ponuda Liverpoola je jedina uspjela zadovoljiti čelnike Benfice i Lazer je preselio na Otok, gdje se nije najbolje snašao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.