Lazar Marković u Fenerbahčeu
Foto: EPA

Redsi puštaju Markovića

Lazar Marković u Fenerbahčeu

M. Šljivak

Reprezentativac Srbije Lazar Marković karijeru bi mogao nastaviti u turskom Fenerbahčeu.

Marković nema mjesta kod Brendana Rodgersa u Liverpoolu. Odlučeno je da on u narednoj sezoni ode negdje na pozajmicu, a pored nekoliko ozbiljnih ponuda, Liverpool je prihvatio onu od Fenerbahčea.

Sjajni napadač bi već do kraja ove sedmice mogao pojačati istanbulskog velikana, koji će pored turskog prvenstva igrati i grupnu fazu Evropske lige.

Tim sa Šukru Saračoglu stadiona ovog ljeta je doveo nekoliko velikih imena. Redove turskog velikana su pojačali Robin van Persie i Luis Nani, te imaju velike ambicije za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Marković je član Liverpoola postao 2014. godine. Stigao je iz ekipe Benfice, a u 31 odigranoj utakmici za Redse postigao je tri pogotka.

Prethodno je nosio i dres beogradskog Partizana...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.