Lazio gubio, pa onda napunio do vrha mrežu Sassuola

Nebeskoplavi blistaju ove sezone

Lazio gubio, pa onda napunio do vrha mrežu Sassuola

Ekipa Lazija naprosto blista ove sezone pod vodstvom Simonea Inzaghija, možda jednog od najpodcjenjenijih trenera današnjice.

Iako Lazio objektivno barem na papiru ima dosta siromašniji kadar od najjačih klubova u Italiji, konkurentan je svima u Seriji A. Ovaj tim igra napadački fudbal i ne štedi svoje protivnike, posebno na Olimpicu gdje je danas nastradao Sassuolo (6:1).

Rimski klub se propisno mučio u prvom poluvremenu, a Sassuolo je u 27. minuti poveo sa 1:0 preko Berardija sa bijele tačke. Taj rezultat bio je na snazi sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Luis Alberto spektakularnim golom iz slobodnog udarca poravnao na 1:1.

Lazio je brzo stigao do potpunog preokreta. Prvo je De Vrij u 56. pogodio za 2:1, da bi Alberto samo minutu kasnije povisio na 3:1 i tako prelomio ovaj meč. Do kraja je na terenu postojala samo jedna ekipa, a Lazio je postigao još tri gola i to preko Parola (64. i 70.) i Immobilea iz penala(81.) koji je zabio za konačnih 6:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ekipi Lazija je svih 90 minuta proveo Senad Lulić, koji je i danas bio kapiten Nebeskoplavih.

U ostalim utakmicama, SPAL je remizirao sa Crotoneom (1:1), Chievo je na svom terenu savladao Fiorentinu (2:1), dok je Torino prokockao pobjedu protiv Verone. Ekipa Siniše Mihajlovića je do 90. minute imala 2:0, ali su gosti u nadoknadi postigli dva gola i osvojili bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi