"Lazio ima potencijal, želimo otići što je dalje moguće"
Foto: EPA

Ističe Parolo nakon što su Rimljani osigurali nokaut fazu

"Lazio ima potencijal, želimo otići što je dalje moguće"

Teme:

Lazio je u zadnjim trenucima utakmice stigao do pobjede nad Nicom od 1:0, i to nakon autogola Le Marchanda. Međutim, fudbaler Lazija Marco Parolo smatra da je karakter njegove ekipe najzaslužniji za večerašnju pobjedu na Olimpicu.

Iako je i remi bio dovoljan da Lazio osigura prolazak u nokaut fazu, nakon ove pobjede je jasno da će Rimljani završiti prvi u svojoj grupi.

Lazio je nakon ove pobjede ostao i jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u grupnoj fazi Lige Evrope.

"Htjeli smo osigurati plasman u nokaut fazu i pobijediti. Ostvarili smo oba cilja, i pokazali karakter u ovoj grupi", izjavio je Parolo nakon utakmice.

Upravo je nakon njegovog udarca glavom Le Marchand skrenuo loptu u vlastitu mrežu, a Parolo smatra da njegova ekipa može daleko dogurati u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Važno je rano osigurati plasman, jer naredne dvije utakmice možemo iskoristiti kako bi oni koji nisu do sada punu igrali dobili veću minutažu", istakao je Parolo, pa dodao:

"Lijepo je igrati u Evropi, imamo dovoljno potencijala da napredujemo i želimo otići što je dalje moguće."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi