Lazio može i bez 'pola tima' kada ima Immobilea
Foto: EPA

Nebeskoplavi razbili Veronu

Lazio može i bez 'pola tima' kada ima Immobilea

Lazio je u 6. kolu Serije A upisao svoju četvrtu pobjedu u novoj sezoni. Ovoga puta, Nebeskoplavi su na gostovanju s visokih 3:0 savladali Veronu i tako ostali u vrhu tabele sa 13 bodova.

Nakon visokog domaćeg poraza od Napolija u prošlom kolu (4:1), igrači Simonea Inzaghija su na pravi način odgovorili novom izazovu i vratili se na pravi kolosijek. Iako je Lazio na ovoj utakmici bio desetkovan, što se posebno odnosi na odbranu (povrijeđeni De Vrij, Wallace, Basta...), upisana su nova tri boda i to ponajviše zahvaljujući Ciri Immobileu koji je još jednom bio na visini zadatka.

Lazio je do vodstva stigao u 24. minuti kada je Immobile sa bijele tačke pogodio za 1:0, da bi četiri minute prije odlaska na odmor sjajni napadač zabio i drugi gol na utakmici nakon malog slaloma kroz odbranu Verone. Konačnih 3:0 postavio je u 60. minuti Marušić, kojem je to bio prvi gol u dresu Lazija. Crnogorskom reprezentativcu je za prvijenac asistirao Immobile, koji u ovoj sezoni na svom kontu ima već osam golova i tri asistencije.

Bh. reprezentativac Senad Lulić je i danas na terenu proveo svih 90 minuta, te kao kapiten predvodio svoj tim do nove pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio se nakon šest kola nalazi na četvrtom mjestu na tabeli Serije A i evidentno je da će se ovaj tim sasvim ravnopravno boriti za plasman u Ligu prvaka. S druge strane, Verona je pretposljednja sa samo dva boda i gol razlikom 1:14.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi