Spartak u derbiju bolji od Zenita

Ruska Premier liga

Spartak u derbiju bolji od Zenita

 

Danas je odigran derbi 18. kola ruske Premier lige u kojem je Spartak na svom terenu savladao Zenit rezultatom 3:1.

Prvi gol na utakmici postignut je u 19. minuti kada je Semedov zabio za 1:0, da bi u 30. minuti Adriano postigao drugi gol za Spartak.

Pet minuta kasnije, Crisito je smanjio na 2:1 i taj rezultat bio je na snazi sve do posljednjih sekundi susreta kada je Pašalić u osmoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačnih 3:1.

Spartak je u 86. minuti ostao s igračem manje na terenu zbog isključenja Fernanda, ali je uprkos tome uspio čak i povećati svoju prednost i proslaviti vrijednu pobjedu.

Spartak ja sada četvrti na tabeli sa 31 bodom, dok je Zenit drugi sa 33. Lokomotiv iz Moskve trenutno vodi na tabeli Premier lige sa 39 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi