Lazio prokockao pobjedu na Meazzi
Foto: EPA

Inter izvukao bod

Lazio prokockao pobjedu na Meazzi

M. Šljivak

Fudbaleri Intera i Lazija odigrali su večeras susret bez pobjednika (2:2) u susretu 16. kola italijanske Serie A.

Već nakon dvije minute igre gosti iz Rima stižu do vodstva. Felipe Anderson pogađa mrežu Samira Handanovića za prednost od 1:0. 

Isti igrač šest minuta kasnije Anderson pokušava još jednim odličnim udarcem, no lopta odlazi preko gola. 

Međutim, finiš prvog dijela donosi novi gol u mreži Nerazzurra. Felipe Anderson ponovo matira golmana domaćeg tima za rezultat poluvremena od 2:0.

Inter je u nastavku bio nešto konkretniji. Icardi prvi prijeti gostima, ali bezuspješno. Ipak, u 66. minuti Mateo Kovačić vraća nadu Interu. Sjajnim udarcem sa 20-ak metara pogađa za 2:1.

Imao je potom Inter još nekoliko prilika, a u 80. minuti su uspjeli da stignu do pogotka. Rodrigo Palacio je matirao Marchettija za konačnih 2:2.

Bh. reprezentativac Senad Lulić igrao je do 65. minute susreta...

Seria A, 16. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Lazio 1:2 (Kovačić 66', Palacio 80' / Anderson 2', 37')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.