Lazio rutinski do nove pobjede, dva gola Immobilea
Foto: EPA

Nebeskoplavi ostaju u vrhu

Lazio rutinski do nove pobjede, dva gola Immobilea

Fudbaleri Lazija su večeras na svom Olimpicu rutinski savladali Cagliari sa 3:0 i tako ostali u samom vrhu Serije A nakon devet kola.

Od Lazija se sigurna pobjeda i očekivala, a izabranici Simonea Inzaghija su odmah na startu utakmice pokazali da će opravdati ulogu favorita. Već u 7. minuti su domaći poveli sa 1:0 golom Immobilea iz penala, kojeg je prethodno iznudio Milinković-Savić.

Četiri minute prije odlaska na odmor, Immobile postiže i drugi gol večeras za sigurno vodstvo Nebeskoplavih pred odlazak na pauzu. Za nevjerovatnog Immobilea je to bio već 13. gol u ovoj sezoni Serije A, kojim se samo učvrstio na vrhu liste strijelaca.

Početkom drugog poluvremena, Lazio je postigao i treći gol te tako završio posao. Bastos je u 49. minuti na asistenciju Alberta pogodio za 3:0, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Senad Lulić je i večeras kao kapiten predvodio Lazio do nove pobjede, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

Lazio se nakon devet kola nalazi na sjajnom četvrtom mjestu sa 22 boda, koliko ima i Juventus, uz gol razliku 24:10. Prvi je Napoli sa 25, a drugi Inter sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi