Lazio siguran protiv Dnipra, golijada u Moskvi

5. kolo Evropske lige

Lazio siguran protiv Dnipra, golijada u Moskvi

E. Čaušević

Večeras su odigrane utakmice petog kola grupne faze Evropske lige.

U grupi G, Lazio je na domaćem terenu ugostio Dnipro i slavio sa 3:1. Domaća ekipa do vodstva je došla već u četvrtoj minuti utakmice, a mrežu je zatresao Candreva. Gostujuća ekipa izjednačila je u 65. minuti golom Game, ali je samo tri minute kasnije Lazio ponovo poveo. Kishna je odlično prošao po lijevoj strani i uposlio Parola koji je uz dosta sreće savladao golmana Dnipra. Konačnih 3:1 postavio je Đorđević u samom finišu utakmice.

U drugoj utakmici ove grupe Rosenborg je na svom stadionu remizirao sa St. Etienneom (1:1). Domaći su poveli preko Soderlund u 40. minuti utakmice, da bi konačnih 1:1 postavio Roux u 80. minuti iz penala.

Lazio je prvi u ovoj grupi sa 13 bodova, dok je St. Etienne drugi sa osam. Dnipro je treći sa četiri boda, dok je Rosenborg zadnji sa dva osvojena boda.

Prava golijada viđena je u Moskvi gdje su se sastali Lokomotiv i Sporting iz Lisabona. Gosti iz Lisabona slavili su sa ubjedljivih 4:2. Lokomotiv je poveo u petoj minuti preko Maicona, ali je Sporting uspio da preokrene. Prvo je na 1:1 izjednačio Montero, da bi kasnije još pogađali Ruiz, Martins i Pereira.

Također, u grupi H igrali su još Bešiktaš i Skenderbeu, a domaći su slavili sa 2:0.

Bešiktaš je prvi u grupi H sa devet bodova, osam ima drugoplasirani Lokomotiv, dok je Sporting treći sa sedam. Fenjeraš ove grupe je Skenderbeu sa tri boda.

U derbiju grupe I Basel je na domaćem terenu ugostio Fiorentinu. Iako su gosti golovima Bernadeschija vodili sa 2:0 Basel je uspio doći do boda. Golove za domaće postigli su Suchy i Elneny.

U istoj grupi Belenenses i Lech su odigrali bez golova. Basel je prvi sa deset bodova, tri manje ima drugoplasirana Fiorentina, dok Lech i Belenenses imaju po pet bodova.

Grupa G, 5. kolo:

Lazio - Dnipro 3:1

Rosenborg - St. Etienne 1:1

Grupa H, 5. kolo:

Lokomotiv Moskva - Sporting Lisabon 2:4

Bešiktaš - Skenderbeu 2:0

Grupa G, 5. kolo:

Basel - Fiorentina 2:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belenenses - Lech 0:0


Lazio vs FC Dnipro Dnipropetrovsk 2-1 Live HD... by sonkengmbeukeuherv1
All Beautiful Goals -- Basel 2 - 2 Fiorentina... by ylberenexhipi
1st Half All Goals & Highlights | Lokomotiv... by EarthSavii

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije