Lazio slavi Immobilea i Strakoshu
Foto: EPA

Rimljani savladali Staru damu

Lazio slavi Immobilea i Strakoshu

Juventus i Lazio su odigrali jedan od derbija osmog kola Serija A, a na kraju su gosti iz Rima, nakon velikog preokreta i drame u finišu, slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Sve je, međutim, počelo odlično za Staru damu koja u 24. minuti dolazi do vodstva od 1:0. Strijelac gola je bio Douglas Costa koji je odlično reagovao u kaznenom prostoru nakon jedne odbijene lopte.

U prvom poluvremenu je Stara dama držala sve pod kontrolom, a Khedira je u 36. mintu mogao postići i drugi gol za svoju ekipu, ali je Strakosha odlično odbranio njegov pokušaj.

Drugo poluvrijeme, ipak, donosi puno bolju igru gostiju, pa Lazio dolazi do izjednačenja u 48. minuti. Strijelac izjednačujućeg gola za Lazio je bio Ciro Immobile koji je odlično pogodio nakon sjajne akcije svoje ekipe.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol gostiju. Ponovo je u glavnoj ulozi bio sjajni Immobile. On je u 52. minuti zaobišao Buffona, ali ga golman Juventusa ruši, pa sudija Mazzoleni dosuđije penal za Lazio.

Immobile je uzeo loptu i u 54. minuti sigurno izveo udarac sa bijele tačke i postigao gol za veliki preokret Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve je nakon primljenog gola krenuo u napade, a fudbaleri Stare dame su propustili nekoliko dobrih prilika. Matuidi je u 71. minuti pokušao, ali nije uspio donijeti izjednačenje svojoj ekipi. Stara dama je nastavila napadati i kontrolisati posjed lopte, ali izabranici Massimiliana Allegrija nisu uspijevali doći do izjednačenja, iako se u sudijskoj nadoknadi zatresao i okvir gola Lazija. Imao je Juventus u samom finišu utakmice i penal. VAR je presudio u korist Juventusa, Dybala je izveo najstrožiju kaznu, ali je golman Strakosha sjajnom odbranom donio veliku pobjedu ekipi iz Rima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi