Lazio slavio u Milanu, Biglia dao ispisnicu Inzaghiju

Nebeskoplavi ponovo kobni za Milaneze

Lazio slavio u Milanu, Biglia dao ispisnicu Inzaghiju

Milanu je Lazio ponovo bio koban. Nebeskoplavi su nakon subotnje ligaške pobjede na Olimpicu (3:1) večeras trijumfovali i na San Siru sa 1:0 u okviru Kupa.

Lazio je u startu imao odličnu priliku doći u prednost. Nakon desetak minuta, u stopostotnoj šansi se našao Klose nakon velike greške Abatea. Najbolji strijelac svjetskih prvenstava u historiji nije se najbolje snašao i šutirao je pored gola, pa je prilika otišla u nepovrat.

Gosti su bili bolji od smušenog Milana čija je odbrana ponovo pravila kardinalne greške, baš kao i u subotu. Jedna takva koštala je Milan prolaza u naredni krug ovog takmičenja. Igrao se 37. minut kada je fudbaler domaćih igrao rukom u svom šesnaestercu pa je sudija opravdano pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Lucas Biglia koji je svoj tim doveo u prednost.

Lazio je u posljednjim trenucima prvog poluvremena ostao sa igračem manje budući da je Lorik Cana u svega pet minuta uspio zaraditi dva žuta kartona.

Ni igrač viška nije mnogo pomogao Milanu koji je bio dosta aktivniji tim u nastavku, ali bez efekta. Dva su gola poništena domaćim ali oba opravdano. Prvi put su se navijači Milana uzalud radovali kada je Pazzini igrao rukom prije pogotka, a drugi u posljednjim momentima utakmice kada se Cerci našao u milimetarskom ofsajdu.

Ostalo je do kraja 1:0 za Lazio koji tako slavi prolaz u polufinale Kupa. Nemoćni Milan sada definitivno ostaje bez trofeja u ovoj sezoni, a Filippo Inzaghi je doveden pred zid. Moglo bi se reći da je Biglia dao ispisnicu nekada sjajnom fudbaleru a danas nešto lošijem treneru Milana.

Kup Italije, 1/4 finala:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan - Lazio 0:1 (Biglia 38' p)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.