Lazio želi zadržati Inzaghija na klupi
Foto: EPA

Bit će mu ponuđen novi ugovor

Lazio želi zadržati Inzaghija na klupi

Simone Inzaghi je na klupu Lazija stigao kao privremeno rješenje nakon smjene Stefana Piolija i neuspjelog angažovanja Marcela Bielse, ali je sa Nebeskoplavim zabilježio sjajne rezultate u sezoni koja je na izmaku.

Uprkos tome što nije uspio doći do trofeja, ali ni plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka, Inzaghi je preporodio Lazio koji je proteklih mjeseci postao ekipa koja gaji prepoznatljivi, napadački stil i u posljednje vrijeme igra možda i najljepši fudbal u Italiji.

U Laziju žele zadržati Inzaghija na klupi i italijanski mediji javljaju da će ovom odličnom treneru uskoro biti ponuđen novi ugovor.

Inzaghi sa Lazijem ima ugovor do kraja sezone, baš iz razloga što je angažovan kao privremeno rješenje, ali će uskoro obaviti razgovore sa predsjednikom kluba Claudiom Lotitom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvije strane će najvjerovatnije pronaći zajednički jezik jer je i kod Inzaghija i Lotita prisutna želja za nastavkom saradnje, pa bi novi dugogodišnji ugovor trebao biti potpisan u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi