Lech doveo bivšeg mladog reprezentativca Njemačke
Foto: Lechpoznan.pl

Pojačava se rival Sarajeva

Lech doveo bivšeg mladog reprezentativca Njemačke

Lech Poznan je na pragu angažovanja Denisa Thomallae, nekadašnjeg člana mlađih reprezentacija Njemačke do 18, 19 i 20 godina.

Ovaj 22-godišnji napadač je prošao omladinske selekcije Karlsruhea, odakle je 2010. godine otišao u Hoffenheim. Nakon tri godine nastupanja pretežno za drugi tim tog kluba, Thomalla je preselio u Red Bull Leipzig, koji ga je prošle godine poslao na posudbu u Ried. 

U austrijskom klubu je u prošloj sezoni upisao 30 utakmica, a postigao je deset golova i upisao sedam asistencija, a u Lech stiže kao slobodan igrač.

"Našu pažnju je skrenuo svojim igrama u Austriji. Thomalla je brz fudbaler koji ima dobru tehniku i završnicu. Veliki je potencijal, a uz sve to i dobro govori poljski jezik, pa će se lako prilagoditi", rekao je Piotr Rutkowski, potpredsjednik kluba iz Poznana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Denis Thomalla će sa poljskim prvakom potpisati trogodišnji ugovor nakon što prođe medicinski pregled, koji bi trebao biti samo formalnost. Očekuje se da njemački napadač bude u konkurenciji za mečeve protiv Sarajeva u 2. pretkolu Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.