Lech primio pet golova protiv Cracovie

Ekstraklasa, 11. kolo

Lech primio pet golova protiv Cracovie

S. Bošković

Aktuelni poljski šampion Lech je u Ekstraklasi doživio još jednu katastrofu. Cracovia je na domaćem terenu slavila sa visokih 5:2

Golman Lecha pet puta je morao vaditi loptu iz mreže i to tri puta u prvom dijelu. Cracovia je povela nakon samo minute igre preko Kapustka, a nakon četiri minute bilo je 2:0. Pogodio je Rekels. Četnarski je u finišu prvog dijela sa bijele tačke podigao na 3:0.

Nadu gostima da mogu do pristojnog poraza donio je Hamalainen u 56. minuti igre. Ipak, da se bilo kad može dati gol Lechu pokazali su Jendrisek u 63. minuti i Wojcicki u 74. minuti. Hamalainen je postigao još jedan gol petnaest minuta prije kraja.

Drugi naš reprezentativac u Poljskoj,  Stojan Vranješ, odigrao je devet minuta u remiju Legije i Gornika (2:2)

Ekstraklasa, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Cracovia - Lech 5:2 

Gornik - Legia 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.