Leeds želi da se vrati u elitu, Pašalić novo pojačanje?

Leeds želi da se vrati u elitu, Pašalić novo pojačanje?

E. Škorić

Hrvatski nogometaš Mario Pašalić mogao bi karijeru nastaviti u Leedsu.

Pašalić je boravio sezonu na posudbi u Milanu, a sada je na meti mnogih klubova i po svemu sudeći vratit će se na Otok, ali neće nasutpati za Plavce ni u narednim sezonama.

Chelsea mu, naime, planira produžiti ugovor, a onda ga proslijedi Leedsu. Klub koji se takmiči u Championshipu ozbiljno je zagrizao za Hrvata i navodno je već dogovorio njegov dolazak.

Leeds je nekoć bio u vrhu evropskog nogometa, osvajao je 1992. godine Premier ligu, ali odavno nije nastupao u najboljoj ligi u Engleskoj, pa će pokušati u narednoj sezoni izboriti povratak u elitno društvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pašalić bi na Eland Roadu mogao postati prvi igrač iz Hrvatske, ako ne računamo na Marka Viduku, koji je Australac hrvatskih korijena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi