Leganes blizu opstanka u La Ligi
Foto: EPA

Bolji od Las Palmasa, Sociedad savladao Valenciju

Leganes blizu opstanka u La Ligi

E. Čaušević

Fudbaleri Leganesa ostvarili su večeras pobjedu koja bi im mogla donijeti ostanak u društvu najboljih u španskoj La Lige.

Leganes je sa visokih 3:0 savladao Las Palmas i tako su došli veoma blizu ostanka u društvu najboljih. Dva gola za Leganes večeras je postigao Luciano, dok je jedan dodao Guerrero. Leganes je i dalje jedno mjesto iznad zone ispadanja i sada ima šest bodova od Gijona koji je na 18. mjestu koje vode u niži rang.

Također, večeras je pobjedu ostvario i Real Sociedad koji je u sjajnom meču u gostima bio bolji od Valencije sa 3:2. Gosti su poveli u prvoj minuti autogolom Alvesa, a po jedan gol dodali su Willian Jose i Oyarzabal. S druge strane, strijelci za Šišmiše bili su Nani i Zaza.

Real Sociedad je ovom pobjedom zadržao velike šanse da izbori Evropu i nalazi se na 6. mjestu sa 58 bodova. Valencia je na 12. mjestu sa 40 bodova.

La Liga, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Leganes - Las Palmas 3:0

Valencia - Real Sociedad 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi