Legenda Dinama pronađena mrtva

Smrt Zvezdana Cvetkovića u 57. godini

Legenda Dinama pronađena mrtva

M. Šljivak

Bivši fudbaler Dinama Zvezdan Cvetković (57) pronađen je jutros mrtav na području Maksimira.

Nekadašnji defanzivac Modrih nađen je jutros oko 8 sati mrtav u garaži, a tačan uzrok smrti trebao bi biti poznat nakon obdukcije.

Vjeruje se kako je u pitanju prirodna smrt, ali će više informacija biti poznato tokom dana.

Zvezdan Cvetković je tokom igračke karijere osim u Dinamu, proveo je  u njemačkom Waldhofu iz Mannheima. Nakon prestanka igračke karijere okušao i kao trener banjolučkog Borca.

Bio je dio zlatne generacije zagrebačkog tima koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pored trenerskog posla bio je jedno vrijeme i sportski direktor Dinama, a brat mu je također poznati fudbaler Boro Cvetković.

Za selekciju Jugoslavije odigrao je devet utakmica i postigao je jedan gol.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi