Legenda kluba tvrdi: Arsenal dovodi Mbappea
Foto: EPA

Robert Pires smatra da je Arsenal pravi klub za Mbappea

Legenda kluba tvrdi: Arsenal dovodi Mbappea

Talentovani francuski fudbaler Kylian Mbappe je zaradio reputaciju jednog on najboljih mladih igrača Evrope, a već neko vrijeme ga se povezuje sa, između ostalog, i mogućim prelaskom u Premier ligu.

Manchester United se spominjao kao moguća destinacija za mladog Mbappea, međutim njegov sunarodnjak, legendarni Robert Pires smatra da će Mbappe sigurno potpisati za Arsenal, te da je jedino pitanje cifra za koju će on to učiniti.

"Mislim da će ga Arsenal dovesti. Pitanje je za koliko novca", rekao je bivši igrač Arsenala.

"Mbappe ima potencijal da igra za Arsenal, a Arsene Wenger je pravi trener za njega. Monaco i Arsenal su veoma slični klubovi, tako da neće biti velike promjene za njega", dodao je na kraju Pires.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mbappe u Monacu igra u odličnoj formi ove sezone. On je do sada postigao 13 golova, uz pet asistencija u elitnom rangu francuskog fudbala. Takođe, postigao je i pet pogodaka u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi