Legendarni Juninho spreman za povratak u Lyon
Foto: EPA

Preuzima neku od rukovodećih pozicija

Legendarni Juninho spreman za povratak u Lyon

Legendarni Juninho Pernambucano je svoje najslavnije dane proveo u francuskom Lyonu. On je za ovu ekipu nastupao od 2001. do 2009. godine, a ostaće upamćen kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji, izvođač slobodnih udaraca ikada.

Legendarni Brazilac je završio igračku karijeru 2013. godine, a od tada se pojavljuje u ulozi sportskog komentatora na jednoj brazilskoj TV stanici.

Ipak, nakon osam godina, Juninho bi se mogao vratiti u Lyon, i to na jednu od rukovodećih pozicija u klubu.

"Blizu smo toga da ga vratimo u klub. Barem se ja tako nadam. Nadam se da ćemo vratiti Juninha, razgovaramo sa njim već mjesec dana", izjavio je predsjednik Lyona, Jean-Michel Aulas, te nastavio:

"Radimo sve što je u našoj moći da ga nagovorimo. On je talentovan i mudar dečko, postavlja mnogo pitanja. Pokušat ćemo postići dogovor u nekoliko narednih dana."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ostavio je dio svog srca u Lyonu, ovdje su ga navijači obožavali. Bila bi to dobitna kombinacija i za njega i za klub. Mislim da se stvarno želi vratiti, njegova supruga također...Ako se vrati, vratit će se da bi pobjeđivao i vodio Lyon na najvišem nivou", dodao je na kraju Aulas.

Osim za Lyon, Juninho je u svojoj karijeri nastupao i za Sport Recife, Vasco de Gamu, Al-Gharafu i New York Red Bull.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi