Legendarni Owen ima novo zanimanje

Od Zlatne lopte do...

Legendarni Owen ima novo zanimanje

Proslavljeni engleski fudbaler Michael Owen, koji je 2013. godine 'okačio kopačke o klin', pronašao je novi hobi. 

Bivši osvajač Zlatne lopte danas ima 37 godina i daleko je od zelenih terena. Povremeno se pojavljuje u emisijama posvećenim Premiershipu kao analitičar, a prema pisanju engleskih medija, njegova nova strast je posao - džokeja. 

Debi kao džokej Owen je imao na humanitarnoj trci u Askotu, gdje je jahajući Caldera Princea osvojio drugo mjesto, a ispred njega se našao samo Tom Chatfeild-Roberts. 

"Kada gledate trke na televiziji, to se čini lagano, međutim kada sam probao shvatio sam da i nje tako. Veoma je teško kontrolisati životinju, tešku pola tone čistih mišića, koja na stazi eksplodira u galopu", kazao je Owen, koji se u početku suočavao s mnogim problemima.

"Trebalo je smršati, trenirati, padao sam sa konja, sve me je boljelo. Teže nego što sam očekivao..."

Owena najviše pamte navijači Livepoola za koji je igrao osam godina (1996. – 2004.). U 216 nastupa zabio je 118 golova, a još je igrao i za Real Madrid, Newcastle, Manchester United i Stoke. Za reprezentaciju Engleske upisao je  89 nastupa u koje je ugradio 40 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi