Legendarni trofej  UEFA Champions League sutra i prekosutra u Tuzli

Legendarni trofej UEFA Champions League sutra i prekosutra u Tuzli

M. Skaka

U okviru Turneje trofeja UEFA Champions League u Bosni i Hercegovini, koju predstavlja UniCredit, legendarni trofej stiže u Tuzlu u subotu, 08.10. i nedjelju, 09.10.

Tuzlaci će sutra, 08.10.2016. od 13.00 do 20.00 sati na Trgu slobode imati mogućnost da osjete nogometnu euforiju  prestižnog natjecanja UEFA Champions League. Svi zainteresirani imat će priliku da posjete izložbu i slikaju se sa legendarnim trofejem. Kamion, koji je specijalno napravljen za Turneju trofeja UEFA Champions League, pretvorit će se u izložbeni prostor veličine 200 kvadratnih metara. Multimedijalna izložba u improviziranom izložbenom prostoru omogućit će nogometnim/fudbalskim fanovima da uživo vide suvenire sa najvažnijih utakmica, te da testiraju svoje nogometno/fudbalsko znanje, učestvujući u različitim igricama i na taj način osvoje brojne poklone.

Radi lakšeg pristupa izložbi preporučuje se besplatna prijava za brzi prolaz preko  https://www.ucltrophytour.com/ba#fastpass.

Pored multimedijalne izložbe istovremeno će na Trgu slobode biti organizovan i nogometni događaj za djecu od 13.00 do 15.30 sati, na kojem će učestvovati djeca iz Doma za nezbrinutu djecu, Ustanove za djecu sa poteškoćama u razvoju, Tuzla i Udruženja žena Romkinja “Bolja budućnost”. Od 15.30 do 18.00 sati nogometni teren sa trenerima će biti otvoren za javnost, tako da se igri mogu pridružiti i ostali mališani, koje ovim putem pozivamo. Događaj za djecu organizovan je u saradnji sa Otvorenim zabavnim školama fudbala, uz podršku partnera Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Adidasa i MasterCarda.

Kako bi se pružila prilika što većem broju građana Tuzle da vide legendarni trofej, on će u nedelju, 09.10. biti izložen za fotografisanje u hipermarketu Šićki Brod bb u periodu od 10:00 do 19:00 sati.

Prva stanica trofeja u Bosni i  Hercegovini bilo je Sarajevo, 06.10., a poslije Tuzle, trofej će posjetiti Derventu (11.10.) i Bihać (14. i 15.10.).

Ovogodišnja Turneja trofeja UEFA Champions League, koju predstavlja UniCredit, je prije Bosne i Hercegovine posjetila Rumuniju i Srbiju, a nakon boravka u našoj zemlji nastavlja svoj put u Hrvatsku i Mađarsku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od 2009. do 2015. godine, više od 600.000 ljudi iz 16 zemalja doživjelo je Turneju trofeja UEFA Champions League. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi