Legende zaratile: Deschamps je rasista!

Pale su teške riječi

Legende zaratile: Deschamps je rasista!

Francuski selektor Didier Deschamps je nedavno objavio spisak fudbalera na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu, a danas se suočio sa novim teškim optužbama.

Ovoga puta one ne dolaze od navijača Trikolora, već od legendarnog Erica Cantone.

Bivši as Manchester Uniteda razočaran je Deschampsovom odlukom da na Euro ne pozove Karima Benzemu i Hatema Ben Arfu, a otišao je toliko daleko da je selektora Francuske nazvao rasistom.

"Ben Arfa i Benzema su trenutno vjerovatno dva najbolja francuska fudbalera, a neće ih biti na Evropskom prvenstvu. Obzirom da obojica imaju afričko porijeklo, neću pogriješiti ako kažem da je Deschamps rasista", poručio je Cantona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Didier Deschamps odgovoriti na ove riječi Erica Cantone, koji je bio baš brutalan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi