Legia moli Celtic: "Igrajmo još jednu utakmicu"

Ne žele se pomiriti s bolnom činjenicom

Legia moli Celtic: "Igrajmo još jednu utakmicu"

E. Škorić

U redovima poljske Legije i dalje ne mogu da se pomire s činjenicom da im je oduzeto pravo nastupa u play-offu Lige prvaka.

Razbili su, podsjetimo, varšavski igrači slavni Celtic u dvije utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, no Škoti idu dalje jer je jedan igrač poljskog kluba nastupao iako nije imao pravo nasutpa.

"Celtic je legendarni evropski klub, klub s dugogodišnjom tradicijom koji od 1888. piše povijest nogometa. Riječ je o klubu koji iza sebe ima ne samo nevjerojatne sportske uspjehe, nego i poštuje glavna sportska načela kao što su poštenje i čast...Stoga vas pozivam da pristanete na utakmicu, koja bi se igrala u Varšavi ili u Glasgowu, te da zajedno istupimo pred UEFA-inu Disciplinsku komisiju", napisao je suvlasnik kluba Dariusz Mioduski.

Iz Celtica baš i nemaju milosti, pa tvrde da je sve na UEFA-i. "Trenutno nemamo komentara na njihovu zamolbu. Sve je u potpunosti na UEFA-i", poručio je glasnogovornik Celtica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.