Leicester bi više zaradio drugim mjestom

Svi se, ipak, nadaju tituli

Leicester bi više zaradio drugim mjestom

E. Škorić

Do kraja prvenstva Engleske ostala su još tri kola, a Leicesteru tako malo fali da bude prvak.

Hit ove nogometne sezone bez dilema je Leicester, koji je iza sebe ostavio sve velikane engleskog nogometa i, tri kola prije kraja, ovaj klub ima sedam bodova više nego Tottenham.

Navijači samo čekaju kada će početi sa slavljem, ali ekonomski gledano - Leicesteru bi bolje bilo da bude drugi.

Naime, stručnjak za financije na sveučilištu u Liverpoolu Kieran Maguire kaže da će Leiester s titulom morati da plate mnoge bonuse treneru i nogometašima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko bi bili drugi, također bi igrali Ligu prvaka, što donosi veliku zaradu, ali ne bi bilo bonusa, Ipak, na King Poweru ne razmišljaju na taj način, žele jasno titulu, prvu u povijesti kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi