"Leicester će revanš igrati kao finale Svjetskog prvenstva"

Trener Seville pred revanš

"Leicester će revanš igrati kao finale Svjetskog prvenstva"

Trener Seville Jorge Sampaoli smatra da njegovu ekipu očekuje veoma teška revanš utakmica protiv Leicester Cityja u osmini finala Lige prvaka.

Sevilla je prvi meč koji je igran prije 10-ak dana dobila sa 2:1 na svom terenu, iako je utisak da su mogli slaviti i sa većom razlikom jer su bili daleko bolji rival.

Ipak, stvari u Leicesteru su se znatno promijenile nakon te utakmice jer su Lisice ostale bez trenera Claudia Ranierija. Od odlaska Italijana sa klupe, Leicester je slavio u oba naredna meča i to protiv Liverpoola i Hull Cityja sa po 3:1.

Činjenice da Leicester sada igra puno bolje svjestan je i Sampaoli koji smatra da njegovoj ekipi neće biti ni malo lako u revanšu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imamo jednu grupu koja je analizirala igre Leicester Cityja nakon odlaska Ranierija. Analizirali su šta se desilo sa tom ekipom i zašto su ponovo postali tako opasni kao prošle sezone. Moramo napraviti naše planove. Leciester nam je već demonstrirao da su spremni ovu utakmicu odigrati kao da je finale Svjetskog prvenstva. Svjesni smo da smo pod velikim pritiskom jer u prvom meču nismo pobijedili sa razlikom kakvu smo željeli", rekao je Sampaoli.

Podsjetimo da Leicester i Sevilla svoj revanš meč igraju u utorak od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi