Leicester City dovodi veliko pojačanje

Lisice se pojačavaju iz Manchester Cityja

Leicester City dovodi veliko pojačanje

Ekipa Leicester Cityja spremna je ovog ljeta angažovati neka nova imena na King Power stadion kako bi se tim vratio u gornji dio Premiershipa.

Lisice su imale jako lošu prošlu sezonu u kojoj su završile u donjem dijelu tabele, pa su se čak i borili za opstanak u jednom dijelu sezone. Mnogi smatraju da su prošlog ljeta čelnici ovog kluba pogriješili sa transferima, a ovog ljeta će se potruditi da bude drugačije.

Njihova prva meta je napadač Manchester Cityja, Nigerijac Kelechi Iheanacho. Ovaj mladi fudbaler sigurno neće u skorije vrijeme dobiti pravu šansu u ekipi Cityja obzirom da su ispred njega Gabriel Jesus i Sergio Aguero.

Čini se kako bi najbolja opcija za njega u ovom trenutku bila promjena sredine, a Leicester je spreman da ponudi 25 miliona funti za njegove usluge. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iheanacho je u prošloj sezoni odigrao 20 premijerligaških mečeva te je postigao četiri pogotka uz tri asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi