Leicester dovodi igrača koji je dvaput pobijedio rak?

Acerbi pojačava odbranu Lisica?

Leicester dovodi igrača koji je dvaput pobijedio rak?

E. Škorić

Koliko god velika stvar bila titula u prošloj sezoni i osmina finala Lige prvaka u tekućoj, situacija u Leicesteru trenutno nije baš najbolja i Claudio Ranieri podhitno mora nešto rješavati.

Leicester je u donjem tijelu tabele i prijeti mu ispadanje ukoliko se ne uozbilji. Mada to sad izgleda nevjerovatno, obzirom da je riječ o aktuelnom prvaku, Leicesterov status u Premiershipu je ugrožen i ne bi smjelo biti opuštanja u nastavku sezone.

Stoga je uprava kluba odlučila dati 30 milion funti treneru Claudiju Ranieriju za pojačanja, a jedan od primarnih ciljeva je da se dovede defanzivac koji će poboljšati defanzivni blok i trenutno je Sassuolov Francesco Acerbi jedan od glavnih kandidata za dovođenje.

Acerbija Leicester navodno želi da plati 10 miliona eura i da ga potpiše već u januarskom prelaznom roku. Dvadesetosmogodišnjak ima dva nastupa za Italiju, ali problem za Leicester je što Sassuolo traži barem 15 miliona eura za svog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Acerbijeva priča je jako inspirativna, obzirom da je ovaj nogometaš dvaput u karijeri pobijedo opaku bolest rak. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi