Leicester dovodi stopera kojeg je Real Madrid otpisao

U Madridu nije dobio pravu priliku

Leicester dovodi stopera kojeg je Real Madrid otpisao

A. Beganović

Leicester City, najljepša priča evropskog klupskog fudbala u aktuelnoj sezoni, počeo je slagati ekipu za narednu sezonu u kojoj će po prvi put u historiji igrati u Ligi prvaka.

Pet kola prije kraja prvenstva Leicester se nalazi na čelu tabele sa sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama i najvjerovatnije će osvojiti titulu.

Međutim, iako se na Otoku, pa i u cijeloj Evropi samo razmišlja i priča o posljednjih pet kola Premiershipa, u Leicesteru već misle na narednu sezonu u kojoj ih očekuje mnogo iskušenja.

Tako su prema pisanju španskih medija čelnici Leicestera već dogvorili dolazak iskusnog 26-godišnjeg stopera Sporting Gijona, Luisa Hernandeza.

Transfer je prema pisanju Marce dogovoren, a Leicester isti neće ništa koštati pošto Hernandezu na ljeto ističe ugovor sa Sportingom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Hernandez je prve fudbalske korake napravio u Realu gdje nije dobio pravu priliku. Preselio je iz Madrida u Portugal, tačnije u Sporting da bi 2012. godine potpisao za Sporting Gijon.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi