Leicester ima najnepreciznije pasove u čitavoj ligi

U ovoj kategoriji su posljednji

Leicester ima najnepreciznije pasove u čitavoj ligi

Dž. Mrakić

Leicester City svakako je jedno od najvećih iznenađenja koje smo gledati u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Ekipa koja je prošla sezone jedva uspjela izboriti opstanak u krugu najboljih ekipa Ostrva igra prosto neprepoznatljivo ove sezone i nakon 25 kola lideri su Premiershipa sa 53 boda na svom kontu.

Da stvar bude još zanimljivija, igrači Leicestera imaju najgori procenat uspješnih pasova u Premiershipu.

Naime, uspješnost njihovih dodavanja iznosi 69.3 % i u ovom parametru je ispred Vardyja, Mahreza i društva svih ostalih 19 klubova u engleskom šampionatu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, uprkos tome što u jednom od glavnih aspekata igre ne kotiraju visoko, ovosezonsku nogometnu senzaciju i dalje niko ne može srušiti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi