Leicester izabrao zamjenu za Ranierija?

Pardew na korak od klupe Lisica

Leicester izabrao zamjenu za Ranierija?

E. Čaušević

Čelnici Leicestera prije nekoliko dana na iznenađenje mnogi odlučili su uručiti otkaz treneru Claudiju Ranieriju.

Vlasnici aktuelnog prvaka Engleske uspjeli su šokirati fudbalsku javnost jer su samo devet mjeseci nakon senzacije Leicestera u Premiershipu odlučili da se zahvale na saradnji Ranieriju. Iako se u engleskim medijima spominjalo da je Roberto Mancini glavni kandidat da zamijeni Ranierija, čini se da on i nije baš toliko zainteresovan za dolazak na King Power stadion.

Čelnici Leicestera bili su primorani da potraže dalje novog trenera i sve su šanse da su ga pronašli. Engleski mediji prenijeli su danas da će novi trener Lisica najvjerovatnije biti Alan Pardew.

Pardew je svoj posljednji angažman imao na klupi Crystal Palacea, ali je dobio otkaz zbog loših rezultata. Prije toga četiri godine je bio trener Newcastlea, no i na St. James Parku je doživio istu sudbinu kao i u Crystal Palaceu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti