Leicester nije ispunio san na Teatru snova
Foto: EPA

Remi Uniteda i Leicestera

Leicester nije ispunio san na Teatru snova

M. Šljivak

Ekipa Leicestera nije uspjela osigurati naslov prvaka na Old Traffordu. Lisice su remizirale s Manchester Unitedom (1:1), te će s nestrpljenjem čekati kiks Tottenhama u meču s Chelseajem

Manchester United je odlično ušao u meč. Pritisnuli su odbranu Leicestera u uvodnim minutama, da bi se početna ofanziva isplatila već u osmoj minuti kada su Crveni đavoli poveli. Antonio Valencia je ubacio s desne strane, lopte je došla do Anthonyja Martiala, koji pogađa za prednost Uniteda od 1:0.


Prvu prijetnju golu Uniteda Leicester pravi u 12. minuti. Dobru akciju nije uspio završiti Shinji Okazaki, čiji šut glavom odlazi preko gola.

Novu veliku šansu domaći fudbaleri su imali u 14. minuti. Jesse Lingard šutira sa 12-13 metara u lijevi ugao gola Kaspera Schmeichela, koji fantastičnom reakcijom spašava mrežu Lisica.

Ipak, već u 17. minuti vodeći tim Premiershipa je izjednačio. Sjajan ubačaj Dannyja Drinkwatera kapiten Wes Morgan je poslao u mrežu pored nemoćnog Davida de Gee za 1:1.

Potom se utakmica malo smirila. Oba tima su imala svoje pokušaje pred protivničkim golom, ali izglednih prilika nije bilo. 

Ipak, bilo je kontroverznih odluka. Prvo je United tražio crveni karton za Dannyja Simposna nakon prekršaja nad Lingardom kao zadnjeg igrača odbrane, da bi u finišu Leicester bio oštećen za penal. Riyad Mahrez je bio jedan na jedan sa Marcosom Rojom, koji ga ruši, ali sudija Michael Oliver nije dosudio ništa.



Na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 1:1, a na otvaranju drugog poluvremena prvi prijeti Martial, ali njegov udarac je neprecizan.

Na drugoj strani je uzvratio Okazaki, čiji je udarac izblokiran u korner, nakon kojeg pokušaj Leonarda Ulloe odlazi preko gola.

Slabiji fudbal je prikazan u drugom poluvremenu. S vremena na vrijeme se dogodilo neko uzbuđenje pred oba gola, a u periodu od 65. do 70. minute prijetili su Marouane Fellaini na jednoj, te Riyad Mahrez na drugoj strani.

Crveni đavoli su veliku šansu imali u 78. minuti. Chris Smalling šutira glavom, ali umjesto mreže pogađa vanjski dio stative i tako propada velika šansa.

Leicester je u 87. minuti ostao bez Dannyja Drinkwatera. On je spriječio Memphisa Depayja da uđe u kazneni prostor, te je dobio drugi žuti karton. Imao je potom Wayne Rooney dva pokušaja, ali je Schmeichel bio siguran.

Do kraja je Manchester pokušao doći do pobjede. Ipak, nisu uspjeli, te je meč završen s 1:1, te je Leicester došao još jedan korak bliže prvom naslovu prvaka.

Ako Tottenham ne pobijedi u derbiju protiv Chelseaja, navijači i igrači Leicestera će već sutra proslaviti naslov prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Manchester United - Leicester 1:1 (Martial 8' / Morgan 17')

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi