Leicesteru titula, Ranieriju nevjerovatni bonusi

Sjajne klauzule u ugovoru

Leicesteru titula, Ranieriju nevjerovatni bonusi

A. Beganović

Tri kola prije kraja Premiershipa najprijatnije iznenađenje cjelokupne fudbalske sezone, Leicester City, je na korak do osvajanja naslova.

Popularne Lisice tri kola prije kraja prvenstva imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama i najvjerovatnije će osvojiti titulu, koja će njihovom treneru Claudiju Ranieriju donijeti ogromno bogatstvo.

Naime, prema pisanju Timesa italijanski stručnjak koji godišnje zarađuje 1.5 miliona funti u slučaju osvajanja titule zaradit će dodatnih 6.7 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Times je otkrio da Ranieri u svom ugovoru sa Leicesterom ima klauzulu koje kažu da će u slučaju osvajanja naslova biti nagrađen sa pet miliona eura, te klauzulu koja mu garantuje 100.000 funti za svako mjesto koje njegovi izabranici zauzmu iznad 18. mjesta na tabeli, što znači da će ukoliko osvoji naslov na svoj račun staviti još 1.7 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi