Leipzig nastavio pratiti Dortmund i Bayern

Bundesliga, 6. kolo

Leipzig nastavio pratiti Dortmund i Bayern

Fudbaleri Leipziga nastavili su sa sjajnim partijama u njemačkoj Bundesligi. 

Oni su večeras pred domaćim navijačama slavili protiv Augsburga sa 2:1. Meč su sjajno otvorili te su poveli već u 11. minuti kada je strijelac bio Forsberg. Ipak, samo tri minute kasnije Ji Dong-Won je pogodio za goste i poravnao rezultat na 1:1.

U drugom poluvremenu pao je još jedan gol i to u mreži gostiju. Strijelac je bio Poulsen koji je pogodio u 52. minuti nakon asistencije Sabitzera. Gosti su do kraja učinili sve kako bi došli barem do boda, ali ipak nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig nakon ovog kola ima 12 bodova te se nalaze na smo tri boda manje od Bayerna koji ima i utakmicu manje. S druge strane, Augsburg je 11. na tabeli sa sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi