Lendrić: Za Želju sam ginuo, neka Nikolić odluči revanš

Novi član Lensa za SportSport.ba

Lendrić: Za Želju sam ginuo, neka Nikolić odluči revanš

S. Mlaćo

Splićanin Ivan Lendrić (25) dres Željezničara zamijenio je dresom francuskog drugoligaša Lensa.

Najbolji strijelac protekle sezone Premijer lige BiH i Plavih sa Grbavice poslije dvomeča prvog pretkola sa Zetom, odlučio je napustiti Grbavicu, te sigurno napraviti iskorak u karijeri. 

Za SportSport.ba se javio iz svog doma u Lensu, te sasvim otvoreno govorio o novom klubu, očekivanjima, Željezničaru, duelu sa AIK-om, Manijacima, Slavku Petroviću, "incidentu" sa navijačima...

"Sigurno da sam zadovoljan. Malo mi je sve neobično, ali navikavam se. Dosta mi pomaže saigrač, kapiten Lensa Cvetinović i za sada je sve ekstra", jasan je hrvatski napadač.

"Želim se pokušati što prije nametnuti i da što više igram, te zabijam golova. Nadam se da ćemo se boriti za prvo mjesto, a prošle godine je za povratak u Prvu ligu nedostajao bod, nadam se da ćemo sada uspjeti. Najozbiljni smo kandidat", kaže Lendrić o očekivanjima u novoj sezoni.

Na Grbavici je za kratak period postao glavni igrač ekipe, a priznaje da je svoj sada već bivši tim gledao u prvom meču drugog pretkola protiv AIK-a (0:0) iz Švedske.

"To je moj klub. Gledao sam utakmicu na TV-u iz stana u Lensu i bio sam svim srcem uz ekipu. Oni to znaju i ja im od srca želim da ostvare što bolje rezultate, kako u novoj sezoni, tako i u četvrtak u Štokholmu. Vjerujem u prolaz Želje, momci moraju vjerovati u sebe. AIK je tim za respekt, ali Željo je pokazao da može igrati protiv njih i vjerujem u momke. Bodrit ću ih opet u četvrtak", priznaje sjajni napadač.

Odmah na kraju sezone BH Telecom Premijer lige bilo je izvjesno da će napustiti Grbavicu, ali to se desilo tek nedavno. Zanimalo nas je kako je prošao sam rastanak, s obzirom da je u periodu provedenom u Željezničaru imao i jedan incident sa navijačima, s kojima se verbalno sukobio tokom utakmice sa Radnikom iz Bijeljine.

"Bilo je pitanje dana kada ću otići, a ja se ne bih vraćao u prošlost. Znam da sam uvijek dobrodošao u Željezničar, a desilo se to što se desilo. Možda sam ishitreno reagirao, možda su neki navijači pokazali manjak poštovanja, ali to je nebitno. Ne trebamo se vraćati na to, trebamo gledati naprijed, a navijači zaslužuju iz godine u godinu sve bolji Željezničar. Moja rastanak sa  Željom bio je ekstra, od Uprave, saigrača do navijača. Toliku ljubav nisam osjetio nikada u životu", priča rođeni Splićanin.

Ipak, sjajni napadač kao da je želio još jednom dotaći se tog sukoba sa navijačima.

"Sve je to bilo spontatno. Ja sam Splićanin i temperamentan sam. Navijači su osjetili da sa njima nemam nikakvih problema, za taj klub sam ginuo, te je na kraju krajeva klub i zaradio na meni. Mislim da smo se na kraju rastali na obostrano zadovoljstvo", priča Lendrić.

U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o odnosu Lendrića i šefu struke Plavih Slavka Petrovića. U intervju za jedan bh. medij Lendrić je Petrovića čak nazvao "smiješnim likom".

"Tada su bile "vruće" glave. Ne treba nikom zamjeriti, a mislim da su ta događanja došla radi izgubljenog prvenstva. Ja sam izjavio neke stvari koje nisam trebao, te sam mislio u tom trenutku da će me trener malo i zaštititi. Ipak, ja mu ne zamjeram ništa, čak naprotiv, imam samo lijepo mišljenje i mogu reći da smo se normalno ispričali kada sam saznao da idem iz Želje. On mi je poželio sreću, kao i ja njemu, te zaista smo se rastali korektno", otkriva Lendrić.

Za kraj razgovora Željezničaru je poželio mnogo sreće u četvrtak, a kada smo ga pitali koga bi želio za eventualnog junaka Željinog prolaza u treće pretkolo Evropske lige, nije se mnogo dvoumio.

"Neka to bude Stevo Nikolić. Ja se i nadam da će to biti upravo on", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Ivan Lendrić, novi član francuskog Lensa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lendrić je ukupno odigrao 35 utakmica za Željezničar protekle sezone i postigao 20 golova, a ovu sezonu otvorio je sa dva gola crnogorskoj Zeti. Željezničar je na račun obeštećenja zaradio 300.000 eura, a na Grbavicu je stigao početkom 2016. godine iz grčkog tima AOK Kerkyra.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi