Lennon se vratio treninzma nakon psihičkih problema

Najvjerovatnije napušta Everton

Lennon se vratio treninzma nakon psihičkih problema

E. Čaušević

Prije nekoliko mjeseci englesku javnost uzdrmale su vijesti da se igrač Evertona, Aaron Lennon, nalazi u veoma lošem mentalnom stanju.

Lennon je početkom maja ove godine pronađen pored jedne prometne ceste kod Salforda, a nakon pregleda utvrđeno je da boluje od psihičke bolesti povezane sa velikom količinom stresa. Igrač Evertona tada je ostao na psihijatriji jer se utvrdilo da nije u uračunljivom stanju.

Nakon nešto više od dva mjeseca Lennon se konačno oglasio u medijima i poručio da je sada mnogo bolje. Ovaj fudbaler će se veoma brzo vratiti na teren, ali su male šanse da će ostati u Evertonu. Kako pišu engleski mediji Lennon će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u Birminghamu.

"Lijepo se vratiti nakon teškog perioda. Trenirao sam ove sedmice i odlično se osjećam. Hvala svima koji su mi pomogli i pružali podršku ova dva mjeseca. Također, hvala Evertonu i saigračima koji su bili uz mene, a najviše hvala mojoj porodici. Vidimo se uskoro na terenu", poručio je Lennon.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti