Letić i družina srušili Athletic Bilbao
Foto: EPA

Jednom nogom u grupnoj fazi

Letić i družina srušili Athletic Bilbao

Athletic Bilbao nakon senzacije u finalu domaćeg Superkupa nije uspio slaviti večeras u prvoj utakmici play-offa za plasman u grupnu fazu Evropske lige. 

Španski prvoligaš je doživio iznenađujući poraz od Žiline rezultatom 3:2, iako je uspio već u 16. minuti doći u vodstvo. Strijelac je bio Merino Zulo, da bi u 33. minuti prednost Athletic Bilbaoa udvostručio Sola. 

Žilina je u nastavku utakmice zaigrala mnogo ofanzivnije. To se isplatilo u 66. minuti, kada je prednost gostiju smanjio Paur, a deset minuta kasnije za izjednačenje se pobrinuo Willian. Isti igrač je u posljednjim sekundama drugog poluvremena zabio zlata vrijedan pogodak za Žilinu i postavio ujedno konačnih 3:2. Bh. internacionalac Bojan Letić na poziciji lijevog beka odigrao je cijeli susret za Žilinu. 

Prava fudbalska predstava odvijala se u Norveškoj, gdje su snage odmjerili Odd i Borussia Dortmund (3:4). Domaći su vodstvo od 1:0 imali već u drugoj minuti golom Samuelsena, da bi u narednih 20 minuta Odd preko Nordkvellea i Ruuda postigao nova dva pogotka.

Nastavak utakmice bio je u potpunosti na strani tima iz Dortmunda, koji je zahvaljući Aubameyangu u 34. minuti smanjio prednost. Do kraja utakmice Borussia je uspjela u potpunosti preokrenuti rezultat i slaviti na kraju sa 4:3, a strijelci su bili Kagawa, Aubameyang i Mkhitaryan.

Duel između Altacha i Belenensesa okončan je rezultatom 1:0 u korist portugalskog kluba, a istim rezultatom Bordeaux je savladao kazahstanski Almaty. 

Evropska liga, play-off:

Žilina - Athletic Bilbao 3:2
Altach - Belenenses 0:1
Odd - Borussia Dortmund 3:4
Bordeaux - K. Almaty 1:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 


All Goals & Highlights HD | MSK Zilina 3-2... by brilche

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.